Wat is de KMO-portefeuille?
De KMO-portefeuille is een laagdrempelige en interactieve web toepassing langs waar ondernemers jaarlijks tot 40.000 euro aan subsidies kunnen bekomen van de Vlaamse Overheid voor de ondersteuning van ondernemen, innoveren en internationaliseren.
Via de KMO-portefeuille kan je subsidies krijgen voor advies en coaching van verschillende erkende dienstverleners.
Veranderingen vanaf 1 april 2016
Op 1 april 2016 is het ondersteuningsbeleid veranderd. Er zullen vanaf dan twee subsidie-instrumenten zijn: een brede, vereenvoudigde KMO-portefeuille ter ondersteuning van de professionalisering van de Vlaamse KMO’s en de nieuwe KMO groeisubsidie voor bedrijven met groeiambities.
De kwaliteit van de dienstverlening blijft gewaarborgd door de erkenningsregeling voor dienstverleners.
Dienstverleners die erkend zijn voor de pijler opleiding behouden ook na 1 april 2016 hun lopende erkenning voor opleiding.
ECA bvba is een erkende dienstverlener
Indien je meer advies denkt nodig te hebben dan de standaardoplossingen aanbieden, dan kan ECA bvba net dat beetje meer voor jou betekenen.
We hebben namelijk een erkenning als dienstverlener voor de pijler “Advies”.
Concreet betekent dit twee dingen:
- Enerzijds dat je subsidies kan krijgen voor ons advies
- Anderzijds dat je, door de audit waaraan ECA bvba werd onderworpen, verzekerd bent van dat wij de nodige competenties hebben om dit te doen.
Het advies heeft betrekking op automatisering en informatieverwerking. We geven raad en stellen een actieplan voor jou op, om je software te stroomlijnen en integreren.
Erkenningsprocedure: Audits door QFOR (2013) en KMOp (2016)
Tijdens de audit kwamen volgende punten naar boven:
“Wat de klanten appreciëren is het geduld dat de consultant toont en de begrijpbare uitleg. De competenties en kennis werden ook opgemerkt.”
“ECA fungeert als ‘intermediaire’ tussen de klant en het IT-bedrijf, omdat de communicatie van het IT-bedrijf te technisch is.”
“We werken al verschillende jaren samen met ECA. We bespreken het probleem samen en zitten rond de tafel. Er wordt een voorstel uitgewerkt en zo komen we tot een vergelijk. In heb de indruk dat men snel aanvoelt waar we naartoe willen.”
“We bekijken samen de probleemstelling en waar we naartoe willen. De bijdrage van ECA is te bekijken wat echt mogelijk is en dan eventueel andere mogelijkheden voor te stellen als blijkt dat wat wij vragen, niet mogelijk is.”
“Samengevat: flexibel en professioneel. Het voordeel is dat het een klein bedrijf is en dus flexibel. Er zijn nog kleine bedrijven, maar die zijn minder professioneel. Ook het contact verloopt heel goed. Alles wordt heel goed opgevolgd. Ik zou hen zeker aanraden”
Bron: http://www.vlaio.be
Meer informatie over hoe de erkenningsprocedure in zijn werk gaat kan je hier terugvinden: http://www.vlaio.be/artikel/faq-erkenningsprocedure