Alles wat je moet weten over… De Cloud

Cloud Computing is bezig aan een opvallende opmars in de IT-wereld. Maar wat is dat nu, een Cloud?

Een Cloud server is een niet-tastbare server waar je op kan inloggen vanop afstand.

Klinkt een beetje vaag? Niet bepaald. Je maakt waarschijnlijk al dagelijks gebruik van deze technologie.

Allerhande sociale media platformen zoals Facebook, Twitter of LinkedIn of webmail toepassingen als Gmail of Hotmail. Deze draaien allemaal op de Cloud. Sommige van deze applicaties hoef je zelfs niet meer te installeren op jouw computer. Je krijgt er rechtstreeks toegang tot via het internet.

U kan deze toepassingen makkelijk bereiken via je smartphone, je browser op je PC,… De hardware die je gebruikt is niet zo van belang. Wat je ook gebruikt: Je ziet overal dezelfde gegevens.

 

De voordelen

Je hebt geen servers meer nodig, want een internetverbinding is al voldoende. Dat scheelt natuurlijk flink in de kosten, want de aankoop en het onderhoud van een server is bij veel bedrijven een grote hap uit het budget.

Nog een groot voordeel is dat je gegevens overal beschikbaar zijn. Jijzelf of je medewerkers kunnen bijvoorbeeld van thuis uit toegang krijgen tot de nodige data.

Geen misplaatste documenten meer. Geen koffievlekken op jullie enige kopie. Gegevens zijn steeds veilig en beschikbaar voor de juiste mensen.

Als laatste is er de opslagruimte. Cloud Servers zijn namelijk zo groot dat deze nagenoeg niet vol kunnen raken. Geen zorgen over volle harde schijven of servers dus!

 

Rox-e.NET in de Cloud

Rox-e.NET software wordt lokaal geïnstalleerd en verbindt rechtstreeks met de Cloud-database. Gebruikers binnen de onderneming die allemaal gebruik willen maken van Rox-e.NET hebben zelfs geen netwerk nodig. Bovendien hebt je geen Microsoft TS-licenties nodig. De toegang tot uw gegevens wordt beveilig door een Azure Active Directory login.

 

De Cloud betekent een revolutie in hoe men omgaat met administratie en hoe de communicatie naar klanten, leveranciers en medewerkers verloopt.

Met de Cloud verhuis je jouw documenten van je computer naar het internet. Het is een nuttige tool waardoor jij en collega’ steeds meer papierloos kunnen gaan werken en je eenvoudig en veilig je gegevens deelt.