3 “spooktaculaire” tips voor Halloween

Deze week geen tips van fiscale of boekhoudkundige aard. Deze week gaan we de griezelige kant op.

Voor sommige mensen is de zomervakantie de periode waar ze het meeste naar uitkijken. Zon, zee, strand. Tropische temperaturen en barbecueën. Voor anderen dan weer de periode rond december met zijn twinkelende kerstverlichting, warme truien, gezellige haardvuur en sneeuw.

Hier op kantoor (en dan vooral mijn hoekje van het kantoor)? Oktober! Al vanaf eind september begint het te kriebelen en daarom deze week geen fiscaal thema maar iets dat nog enger is dan je belastingaangifte: Halloween!

Om deze leuke feestdag te vieren geef ik hieronder mijn 3 favoriete Halloweenbezigheden mee. Steek wat zwarte kaarsen aan. Zet je favoriete horror soundtrack op en vier de engste feestdag van het jaar!

  1. Speel een spannend bordpel: Betrayal at House on the Hill
betrayal at the house on the hill

Een doos vol enge avonturen: Avalon Hill’s Betrayal at the House on the Hill

Betrayal bouwt de spanning goed op naarmate de spelers een griezelig oud huis verkennen. Bij het openen van kamer na kamer stoot je op enge monsters en duistere voortekenen die het lot van de spelers voorspellen. Eén van jullie is namelijk een verrader, die met behulp van duistere wezens jacht maakt op zijn of haar onschuldige vrienden.

Het spel duurt ongeveer 60-90 minuten en heeft een grote herspeelbaarheidsfactor door de vele scenario’s die at random gegenereerd worden.

Voor wie graag oude, griezelige huizen verkent vanuit de veiligheid van zijn eigen zetel.

 

 

  1. Kijk een enge TV serie: American Horror Story
AHS S6 Matt & Shelby

Sarah Paulson en Cuba Gooding Jr. als Matt en Shelby Miller in American Horror Story: Roanoke

Ieder seizoen van deze serie heeft een volledig op zichzelf staand verhaal met nieuwe personages (gespeeld door een cast van terugkerende acteurs). De rode draad door de verschillende seizoenen is zoals de titel al voorspelt: American Horror.

Het huidige, zesde seizoen speelt zich hoofdzakelijk af in en rond een landhuis in North-Carolina dat wordt geplaagd door kwelgeesten uit de verloren gewaande Roanoke-kolonie.

Dit seizoen is opgevat als een realityreeks, die een (zogezegd) waargebeurd verhaal reconstrueert. Dit draagt bij tot een extra enge sfeer.

Graag meer AHS? Seizoenen 2 (Asylum) en 5 (Hotel) zijn mijn persoonlijke favorieten.

 

 

  1. Zet een atmosferisch luisterspel op: Jeff Wayne’s Musical Version of The War of the Worlds
Tripod Artwork

De iconische “tripod” uit Jeff Wayne’s Musical Version of The War of The Worlds

Nu de podcast aan zo’n grote opmars bezig is en websites als Audible met hun audioboeken een heel groot publiek bereiken zou je bijna vergeten dat de roots van het luisterspel een pak ouder zijn.

Het originele radiodrama “The War of the Words”, gebaseerd op de gelijknamige roman van H.G. Wells, zorgde bij de originele uitzending in 1938 voor héél veel opschudding. Mensen belden in paniek de politie en waren ervan overtuigd dat er een échte buitenaardse invasie aan de gang was.

In 1978 kwam Jeff Wayne met een muzikale versie van deze klassieker. Met stemmen als Justin Hayward (The Moody Blues), Phil Lynott (Thin Lizzy) en de legendarische Richard Burton is dit een geweldige, atmosferische luisterervaring.

 

 

 

Fijne Halloween!

Jaana