Last van Blue Monday? 8 tips tegen de winterdip.

Blue Monday: of het nu een mythe is of niet, dat laten we in het midden maar veel mensen worstelen rond deze periode met een stevige midwinterdip. Daarom vandaag, op deze koude, derde maandag van januari: geen fiscaliteit of ondernemerstips maar enkele goede tips om jezelf op te peppen.

  1. Doe iets voor iemand anders

Er is een overduidelijke link tussen altruïsme en gevoelens van geluk. Breng bijvoorbeeld koffiekoeken mee voor je collega’s. Het warme gevoel dat je krijgt omdat je een ander mens een glimlach op het gezicht tovert heeft zijn weerwerking op jezelf.

  1. … Of doe iets voor jezelf

Of het nu een kleine traktatie is of een grotere luxe waar je al langer naar tracht. Het kan fijn zijn om jezelf eens te verwennen. Dat hoeft niet altijd iets materieel te zijn. Stop een half uurtje vroeger met werken, laat de afwas staan,…

  1. Beweeg

De voordelen van beweging hoeven we je niet meer te vertellen. Goed voor je gewicht, je gezondheid én je humeur. Het mag dan wel koud (en nat) zijn buiten. Een goede wandeling of een uurtje op een fitnesstoestel gevolgd door een verkwikkende douche maken je dag zeker goed.

  1. Plan iets

Of je nu een vakantie boekt voor later op het jaar of leuke activiteiten voor het weekend plant, uitkijken naar nieuwe dingen kan heel verfrissend werken. Want plannen is al een klein beetje op reis gaan…

  1. Deel je gedachten

Het is een oud gezegde maar daarom niet minder waar: “gedeelde smart is halve smart.” Ventileer eens tegen een vriend of vriendin met een luisterend oor. Je zal je gelijk opgelucht voelen.

  1. Blijf lachen

Eventjes over de grond rollen van het lachen kan enorm therapeutisch werken, vooral als je het samen kan doen. Roep je collega’s samen en kijk naar een paar leuke kattenvideo’s op YouTube. De dag is dan opeens een heel pak leuker.

  1. Luister naar een vrolijke plaat

Muziek heeft een niet te onderschatten invloed op onze emoties. Maak hier handig gebruik van en zet een liedje op waar je instant blij van wordt:, liefst zo luid mogelijk!

  1. Vitamine D

Vitamine D wordt ook wel eens de zonnevitamine genoemd. Een tekort hieraan kan leiden tot vermoeidheid en lusteloosheid. Probeer op zonnige dagen jezelf toch minimum 15 minuten per dag bloot te stellen aan wat zonlicht. Lukt dit niet? Investeer dan in een daglichtlamp of vraag je apotheker naar vitaminesupplementen.