Financiële termen vertaald: een handig overzicht

finance is fun woordenlijst

de handige financiële termen lijst van Finance is Fun.

Ondernemers zijn wereldburgers. We doen vaak zaken over de land- en taalgrenzen heen, en dit brengt soms wel eens wat moeilijkheden en verwarring met zich mee.

Met al die verschillende regels voor internationale handel gaan we je deze maandagochtend niet vervelen. Het is al meer dan moeilijk genoeg om de juiste vertaling te vinden voor al die financiële termen.

Vera van de website Finance is Fun zorgde daarom voor een handige woordenlijst van de belangrijkste financiële begrippen.

In deze woordenlijst kan je de Engelse en Franse vertaling terugvinden van een 40-tal begrippen die je als ondernemer wel regelmatig zal te horen of lezen krijgen. Voor het gemak heeft ze ook  Engels – Frans – Nederlands en Frans – Engels – Nederlands toegevoegd.

Weet wel dat deze vertalingen geen exacte wetenschap zijn. Bepaalde woorden kunnen qua invulling wel al eens afwijken. Gebruik deze lijst dus als leidraad maar ga bij twijfel zeker eens langs bij iemand die de taal (en de terminologie) machtig is.

Deze woordenlijst is allesinds een handige aanvulling op onze module talen!